Ben je helemaal gek van auto’s en wil je het liefst 24/7 aan je auto’s klussen? Investeer dan in je eigen garage. Het klussen aan auto’s is een dure hobby en je zult waarschijnlijk nooit op het niveau van een professionele vakgarage komen (qua apparatuur), maar toch zijn er veel mogelijkheden om een succesvolle thuis garage te realiseren. In deze blog vertellen we je er meer over.

Investeer in apparatuur wat je écht nodig hebt

Wat het klussen aan auto’s zo’n dure hobby maakt is, naast het specialistische gereedschap, ook alle kleine onderdelen en materialen die je gebruikt om auto’s te fixen. We raden daarom aan om slim met je geld om te gaan en te investeren in producten die je jarenlang kan gebruiken. Ben je een fanatiek hobbyist en houd je ervan om oude auto’s of race-auto’s te repareren? Investeer dan in een hoogwaardige oliepomp. Een hoogwaardige pneumatische olie set gaat jaren mee en helpt jou met het efficiënt werken aan auto’s. 

De voordelen van een eigen garage

Een eigen garage zorgt, naast heel veel vreugde in het uitoefenen van je favoriete hobby, ook voor minder bezoek naar de vakgarage. Een lekke band? Grote kans dat jij dit kan repareren. Een sterretje in de ruit? Ook dat is voor jou geen probleem (met het juiste gereedschap). Autogarages rekenen vaak een standaard uurtarief, dus naast de reparatie zelf, betaal je ook veel aan de kosten van de vakman. Met een eigen garage, elimineer je deze kosten. Bijkomstigheid is dat als mensen weten dat je goed bent in het repareren van auto’s, dat je dan wat kunt bijverdienen in het weekend. Als jouw auto al perfect rijdt, kun je je namelijk op een gegeven moment gaan vervelen. Neem daarom wat opdrachten aan, zodat je lekker in het weekend door kan hobbyen. Vaak kun je hier best leuk mee bijverdienen. Als je hiervoor kiest, raden we aan om voor een specialisatie te kiezen. Wat een veelvoorkomend probleem is, zijn deuken. Bijna iedereen heeft wel eens een deuk gereden. Of dat nou komt door een andere bestuurder of door een eigen fout, aan een deuk ontkom je haast niet. Wanneer jij goed bent in het uitdeuken van auto’s, zul je dus al snel wat mensen in je garage kunnen verwelkomen. Een eigen garage is dus een ontzettend leuke en wellicht lucratieve hobby. 

Pin It on Pinterest