De juiste auto-onderdelen kopen gaat niet altijd zo gemakkelijk. Voornamelijk wanneer er bepaalde onderdelen niet meer worden gemaakt. In sommige gevallen kan je bij de lokale autogarage nieuwe onderdelen laten bestellen. Echter, ben je hier wel vaak het duurst uit. Wanneer je bezig bent met een eigen project, dan is het ook niet altijd makkelijk om de juiste onderdelen te vinden. Daarom hebben we aantal tips op rij gezet hoe je altijd de beste kans maakt om de auto-onderdelen te vinden die je zoekt.

De juiste onderdelen aanschaffen

De eerste stap is om de auto die je wilt laten repareren of opnieuw wil laten maken goed te leren kennen. Je kunt niet zomaar auto-onderdelen van verschillende merken, modellen of bouwjaren gebruiken voor dezelfde auto. We raden aan om te starten met het achterhalen van de nodige onderdelen informatie. Denk hierbij aan: 

  • Merk
  • Model
  • Bouwjaar
  • Serienummers

Met deze informatie kun je gerichter zoeken naar de onderdelen die je nodig hebt. De meeste zoeksystemen bij autodealers of online maken gebruik van deze informatie. Weet je deze informatie niet te vinden? Controleer het instructieboek van de auto of ga langs bij de autodealer om de registratie van de auto na te lopen.

De plek voor de autosleutelaar

Wanneer je gewenste onderdelen niet eenvoudig te bestellen zijn, dan kan het soms een lastige zoektocht worden. Schadeautos.nl is een platform waar je beschadigde auto’s kunt kopen of verkopen. Veel auto’s die zijn afgekeurd of zodanig zijn beschadigd komen bij deze schadeautobedrijf terecht. Dit zorgt voor een grote voorraad aan auto-onderdelen die nog in een goede staat zijn. Zo kan een beschadigde auto precies de intacte overgebleven onderdelen hebben die jij zoekt. Daarnaast is het een mooie plek om aan de slag te gaan met een autoproject. Hou je dus van sleutelen aan auto’s? Repareer beschadigde auto’s en verkoop ze door.

Pin It on Pinterest