Klus jij graag aan auto’s en draai je je hand niet om voor het repareren van een sterretje in een ruit of het uitdeuken van een bumper? Dan heb je vast al een garage bij je woning of ben je van plan er binnenkort een in te richten. Met een eigen garage kan je niet alleen aan je eigen auto sleutelen, maar help je ook familie en vrienden uit de brand terwijl je met je favoriete hobby bezig bent. Naast genoeg ruimte en de juiste apparatuur en gereedschap, is een stevige vloer onmisbaar. Welke vloer wij adviseren? Een gietvloer!

Waarom een gietvloer in je garage?

Er zijn een aantal belangrijke eigenschappen waar een garagevloer aan moet voldoende. Zo moet de vloer vooral erg stevig, slijtvast en vloeistofdicht te zijn. De vloer wordt uiteraard zwaar belast, er kan gereedschap op vallen en de kans is groot dat er olie of brandstof op de vloer terechtkomt. Een gietvloer is ijzersterk en waterdicht. Daarnaast is een gietvloer door het naadloze oppervlak heel eenvoudig schoon te maken. 

Wat kost dat?

De prijzen van een gietvloer voor je garage hangen uiteraard van diverse factoren af. In de eerste plaats van de totale oppervlakte van je garage. Ook de materiaalkeuze van je gietvloer speelt mee in het bepalen van de prijs. Een gietvloer in een garage heeft uiteraard andere eigenschappen nodig dan een gietvloer in een kledingwinkel of woonkamer. Een duurdere gietvloer hoeft niet per se van hogere kwaliteit te zijn. Sommige gietvloeren zijn simpelweg beter geschikt voor bepaalde doeleinden dan anderen. Ook kan de gewenste kleur van invloed zijn op de prijs. Hier heb je veel verschillende mogelijkheden in: van antraciet of wit, tot een betonlook gietvloer of een vloer met verschillende kleuren door elkaar heen. 

Pin It on Pinterest