Wanneer we het hebben over honen dan is het gespecialiseerd werk dat zeker niet iedereen kan. In deze blog willen jou meer vertellen over wat het is. 

Voor het honen worden machines gebruikt en op de machines is bijvoorbeeld een diamant bevestigd die bijzonder hard is natuurlijk en op deze manier kan er samen met een slijm middel gehoond worden op coatings, staal keramiek en allerlei andere materialen.

Het houden is een specialistisch proces. We vertellen je er meer over dus lees snel verder en doe er je voordeel mee.

Wat is honen?

Wanneer we boren in een materiaal dan ontstaat er een boorgat dat in feite een cilinder is. Aan de zijkanten van deze cilinder is er een oppervlakte en in sommige gevallen wil je dat dit gehoond wordt, zodat het rubber is, zodat er bijvoorbeeld slijpschroeven in komen en dat heeft weer allerlei voordelen. Er zijn verschillende materialen die je kunt  honen op deze manier, bijvoorbeeld messing, aluminium en roestvrijstaal. 

Concreet voorbeeld honen

Wanneer je op internet over honen leest, dan is het zo dat er vaak technische taal gebruikt wordt. Op deze manier is het soms moeilijk te begrijpen wat honen nu precies is. Voor de expert zal het allemaal wel duidelijk zijn, maar wanneer je voor het eerst een blog onder ogen krijgt waar gesproken wordt over deze techniek is het wel fijn dat het gebeurt in een soort van Jip en Janneke taal. Er is heel gemakkelijk een connectie te maken met de motortechniek en honen. Wanneer we het hebben over honen in relatie tot een cilinder in de motortechniek, dan gaat het erom dat er in de cilinder allerlei krasjes gemaakt worden die op een gelijkmatige manier aangebracht zijn, en op deze manier is het zo dat motorolie beter blijft zitten. Op deze manier kun je profiteren van een cilinder die goed afgedicht zit door de motorolie en dat er ook een goede smering plaatsvindt. Daarbij is het zo dat verbrandingsgassen dmv de motorolie op de cilinderwand niet gemakkelijk kunnen ontsnappen. Ook voor wat betreft de warmteafvoering is het hoonproces binnen de motortechniek beneficiair.

 

 

 

Pin It on Pinterest