Ben je ook een rijliefhebber of wil je juist meer gaan genieten van het rijden? Dan hebben we de beste tips voor je op een rij gezet. Europa is een grote plek met veel verschillende soorten wegen en ervaringen om op te doen. Per land verschillen de wegreglementen ook weer. Behaal dus je voordeel en maak gebruik van onze tips om het avontuur in Europa aan te gaan en maximaal te genieten. 

Geen voertuig? 

Rijplannen kunnen leuk zijn, maar je komt natuurlijk nergens zonder een voertuig. Wanneer je van plan bent om veel te gaan rijden, dan kun je overwegen om flink te investeren in een goed voertuig. Van motors tot auto’s. Maar mocht je hier nog geen budget voor hebben, dan kun je ook overwegen om te gaan huren. Het voordeel is dat je meestal goed onderhouden en gecheckte voertuigen kunt gebruiken waar je lange afstanden mee kunt afleggen. 

Reizen door de Europese unie 

Het voordeel van reizen in Europa is dat je zonder veel moeite over alle grenzen kunt gaan rijden. Let goed op welke landen zijn aangesloten aan de EU. Controleer de regelementen bij landen die hier niet bij aangesloten zijn. Zo weet je gelijk of je alle benodigde documenten hebt om je route door Europa te rijden. 

Bezoek de kleine steden 

Via de grote wegen kom je het snelst op alle plekken. Plan ook routes die hiervan afwijken. Wanneer je op zoek bent naar de natuur en cultuur van landen dan zul je deze het beste beleven in de kleinere steden en dorpen van het land. Daarnaast zullen de landwegen veel mooiere plaatjes opleveren dan de grote snelwegen. 

Sleutelen aan piaggio of vespa scooters 

Er zijn veel reistips te vergaren voor de rijliefhebber. Daarnaast verschilt de rijervaring ook per voertuig. Ga de uitdaging aan om je eigen voertuig in elkaar te monteren. Bij Piaggio Parts kun je terecht voor alle Vespa en Piaggio scooter onderdelen. Ontdek het plezier in het rijden op een zelf in elkaar gemonteerde scooter en ga bijvoorbeeld de uitdaging aan om door heel Nederland te touren. 

Pin It on Pinterest