Uit onderzoek is gebleven dat chauffeurs van zware transport veel letselschade oplopen op bedrijfsterreinen waar geen aanrijdbeveiliging is geplaatst. Genoeg redenen om verder te onderzoeken hoe je dit kunt verminderen en het liefst compleet kan voorkomen. Daarom hebben we een aantal tips op een rij gezet waarmee je veiliger omgaat met zware transport. En hoe je voorkomt dat je per ongeluk schade rijdt op het terrein.

Rijden met zwaar transport

Wanneer je met bijzonder vervoer de weg op gaat, dan is het zaak om de route volledig uit te stippelen. Je kunt hierbij rekening houden met de manoeuvre mogelijkheden en wat de beste aanrij- en wegrijroutes zijn. Daarnaast kan je andere potentiƫle gevaren in kaart brengen. Denk aan lage hangende viaducten waar je op de heenweg niet onderdoor kan of dunne straten met veel verkeer. Met de juiste voorbereiding verminder je de kans op belemmeringen en schadegevallen.

Gebruik het juiste materiaal

Naast het uitdenken van de route kun je ook onderzoeken welk materiaal je nodig hebt om het transport te realiseren. Denk aan het gebruik van het juiste type vervoer. Zo zijn er diverse vrachtwagen categorieƫn die geschikt zijn voor bepaalde categorie vervoer. Hoogstwaarschijnlijk moet het transport ook met flinke hulp in- en uitgeladen worden. Denk goed na of je beschikt over het juiste machinemateriaal waarmee je dit voor elkaar krijgt.

Bescherm je goederen met aanrijdbeveiliging

Het rijden met vervoer over bedrijfsterreinen gaat niet zonder gevaar. Zo heeft een vrachtwagen een grote draaicirkel nodig om zich te keren. Als vrachtwagenchauffeur moet je speciale manoeuvres kunnen uitvoeren om met je vracht goed uit te komen. Denk daarnaast aan alle waardevolle goederen waar een vrachtwagen langs moet rijden, zoals verkeershokjes, een poort en opgestapelde producten. Met de aanrijdbeveiliging van Figoo kun je het bedrijfsterrein optimaal beveiligen met aanrijdpalen, afschermpalen, buisconstructies en andere beschermingen.

Pin It on Pinterest