Wat is letselschade? En hoe kun je de vergoeding het beste claimen? In deze tekst nemen we met je door hoe het precies zit. Veel mensen hebben hun letselschadeprocedure uitbesteed aan een letselschadebureau en dit maakte dat ze veel meer tijd hadden om aan hun herstel te werken. Daarbij hoefde ze zich niet in te werken in juridisch jargon en dat scheelde nogal. Lees snel verder om te zien hoe een letselschadebureau jou kan helpen bij het claimen van je letselschadevergoeding. 

Letselschade uitgelegd 

Wanneer er sprake is van letselschade, dan is er materiële of immateriële schade, of allebei, dan heeft een persoon te maken met bijvoorbeeld een vermindering van inkomen, doordat hij of zij minder goed kan werken vanwege mogelijk letsel aan de handen, of niet meer goed kan lopen. Dit zijn allemaal factoren die je moet meerekenen wanneer je gaat kijken naar de hoogte van de letselschade. Wij raden je aan om dit altijd door experts te laten doen en ook de letselschade claim door hen te laten uitvoeren. 

Wat je zelf kunt doen? 

Het is erg belangrijk dat je een goed dossier aanlevert bij het letselschadebureau. Alle schade moet natuurlijk wel terug te vinden zijn. Zo zijn medische gegevens en financiële gegevens erg belangrijk voor het letselschadebureau. Daarbij is het ook erg goed om bijvoorbeeld foto’s van de plek van het ongeluk in het dossier te hebben. Wanneer het mogelijk is raden we dan ook aan om direct foto’s te nemen of dit te laten doen door iemand die je vertrouwt. 

Op basis van je ingeleverde dossier gaat het letselschadebureau kijken of ze wat voor je kunnen betekenen, of je dus wel daadwerkelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Dat doen ze omdat ze werken op basis van no cure, no pay. Dit houdt in dat wanneer je geen letselschadevergoeding toegewezen krijgt,  jij ook geen juridische kosten aan hen hoeft te betalen. Ze willen er dus wel zeker van zijn dat je daadwerkelijk de vergoeding krijgt, omdat ze daarin hun juridische bemiddelingskosten calculeren. Als jij dus de letselschade ´vergoed krijgt,´ dan krijgen zij betaald voor het werk dat ze gedaan hebben. Het voordeel van dit systeem is dat je dus zelf nooit hoeft te betalen voor de juridische diensten die het letselschadebureau je levert.

Pin It on Pinterest