Een reparatie aan de auto heeft vaak haast en daarbij wil je er liever niet meer dan nodig aan uitgeven. Gelukkig zijn er een aantal partijen die dit faciliteren. We nemen ze een voor een met je door in deze blog, dus lees snel verder en doe er je voordeel mee. 

Marktplaats en online site 

We beginnen even met een speciale categorie: de oldtimer of ‘wat oudere auto’. Deze onderdelen worden in vele gevallen niet meer op grote schaal door de oorspronkelijke fabrikanten gemaakt. Wel zijn er in sommige gevallen kleine onafhankelijke producten die de onderdelen voor oldtimers nog wel maken. Misschien maken ze er maar een paar per jaar. Veelal zijn het liefhebbers die zelf handig zijn. Daarnaast kun je kijken op marktplaats.nl. Daar vind je ook een interessant aanbod. 

Bedrijven in tweedehands auto’s 

Totalparts biedt je de mogelijkheid om snel en voordelig aan tweedehands auto-onderdelen op te snorren. Dit bedrijf valt in de categorie: bedrijven die tweedehands auto’s voor hun onderdelen opkopen en deze dan vervolgens doorverkopen aan consumenten. Er zijn ook bedrijven in deze sector die zelfs schadeauto’s verkopen, deze kunnen dan niet direct de weg op, maar de onderdelen zijn er dan nog wel goed van. Voor jou is dat een prima plek om eens rond te kijken om te zien of er nog onderdelen tussen zitten waar je je voordeel mee kunt doen. 

Auto-sloperij 

Als je in de buurt (of relatief dicht in de buurt) een autosloperij hebt, dan is dat ook zeker een prima plek om eens rond te snuffelen. De reden daarvoor is dat deze plek om de zoveel tijd onderdelen binnenkrijgt. Je weet nooit wat er binnenkomt en dit maakt dat je een mooie kans maakt om nu net dat onderdeel te vinden wat je nodig hebt. Hou de boel gewoon een beetje in de gaten, dan vergroot je je kansen een beetje. 

Wil je meer weten over auto-rijden en aanverwante interessante onderwerpen, neem dan zeker ook even de andere blogs op onze site door. Veel leesplezier!

Pin It on Pinterest