We willen graag dat je auto-onderdelen heel bij de klant aankomen. Daarom willen we je graag attent maken op de mogelijkheid om palletranden aan te schaffen. Hoe zit dit precies? Dat nemen we in deze blog met je door. Dus lees snel verder! 

Wat zijn de voordelen van palletranden? 

Er zijn meerdere voordelen verbonden met palletranden. Denk aan: 

  • Verticale bescherming. Een palletrand houdt pallets in balans en biedt volledige bescherming tijdens transport en opslag. Ze verhogen de stevigheid van de pallet en voorkomen inslaan en beschadiging tijdens laden, verzenden en opslag.
  • Randbescherming (hoek). Ze houden de producten bij elkaar en bieden volledige bescherming. Tijdens transport en opslag besparen ze ruimte door twee of drie pallets op elkaar te stapelen.
  • Correcte stuwage. Zorgen voor een optimale stuwing tijdens het verpakken van de producten. Ze beschermen verticale hoeken, horizontale hoeken en bovenhoeken. Ze verhogen de verticale verzendingsweerstand.
  • Bescherming van de riemen. Palletranden voorkomen beknelling en andere schade veroorzaakt door omsnoeringsband.
  • Versterking van de verpakking. Palletranden verhogen de stevigheid van een doos/doos en bieden steun aan de binnenkant, waardoor schade door het gewicht van de bovenste dozen tijdens het transport wordt voorkomen.

Met een palletrand kun je een aanzienlijke verbetering aanbrengen in je logistieke proces. Zo komen je auto-onderdelen zeker goed aan.

Makkelijk te recyclen

Het leuke van palletranden de is dat ze gemaakt zijn van hout en dit is weer een materiaal dat gemakkelijk gerecycled kan worden en in vergelijking met plastic natuurlijk een veel betere keuze. Tegenwoordig horen we veel over de afvalberg in de oceaan die uit plastic bestaat en dat willen we natuurlijk niet meer. Daarom raden we zeker aan om te gaan voor houten elementen als het gaat over je verpakking. Overigens bestaan er nu ook plasticsoorten die biologisch afbreekbaar zijn en dit is dus een erg goed alternatief voor het bubbeltjesplastic dat meestal als secundaire verpakking gebruikt wordt. Blijf onze blogs volgen en doe je voordeel ermee.

Pin It on Pinterest