Kun je het wel schreeuwen van de daken omdat je eindelijk je rijbewijs gehaald hebt! Dan begrijpen we dat maar al te goed. Eindelijk is het tijd om de echte volwassen wereld in te stappen en nieuwe locaties en steden te ontdekken, omdat je eindelijk overal zonder begeleiding naar toe mag rijden. En natuurlijk is dan het eerste wat je doet een nieuwe auto kopen! Je zult dan ongetwijfeld al een idee hebben wat je wilt kopen en wat je mooi vindt. Maar het is wel belangrijk om te realiseren dat hier wel wat meer bij komt kijken dan alleen maar een mooie auto kopen. We geven je dan ook graag wat tips mee waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe auto wilt gaan kopen.

Budget

Allereerst is het belangrijk om na te gaan wat voor auto je wilt kopen en wat een beetje slim is als beginnend rijder. Vaak is het aan te raden om eerst met een tweedehands autootje te beginnen. Ondanks dat je misschien vind dat je al perfect kan rijden, moet je er toch echt even rekening mee houden dat het toch wel even spannend kan zijn in het begin om alleen te rijden en dat je nog niet de nodige controle hebt in een auto die je nog niet goed kent. Je bent tenslotte je lesauto gewend en niet elke auto is hetzelfde. Het kan dus wel eens voorkomen dat je wat schade zult rijden in het begin. Dit kan door hele kleine dingetjes zijn zoals bijvoorbeeld dat je met de velgen de stoeprand raakt bij het inparkeren of dat je de deur met open doen per ongeluk wat hard tegen een andere auto of iets dergelijks klapt. Ook zul je de versnellingen en gaspedaal wat agressiever gebruiken omdat je je weg er nog even niet in gevonden hebt. Dit zijn allemaal oorzaken die niet erg zijn in het begin, maar wat het wel verstandig maakt om niet gelijk voor een nieuwe dure auto te gaan. 

Brandstofefficiëntie

Wil je niet te veel geld kwijt zijn in het begin dan is het misschien nog wel een goed idee om voor een zuinigere auto te kijken die je helpt met het sparen van geld op langere termijn. Je kunt hiervoor auto’s vergelijken met brandstofverbruik of je kunt bijvoorbeeld de optie overwegen om een hybride of elektrische auto aan te schaffen. Dit zijn auto’s die minder verbruiken en ook nog eens heel milieuvriendelijk zijn.

Autoverzekering

Of je nou een nieuwe of een tweedehands auto aanschaft, een verzekering voor je auto aanschaffen is altijd verstandig om te doen. Ben jij nog een jonge bestuurder onder de 24 jaar, dan kun je een speciale autoverzekering voor jongeren afsluiten. Meestal betaal je dan een hogere premie voor een autoverzekering dan oudere bestuurders. Dat is wat vervelend maar wel heel erg logisch! Dit komt doordat je als jonge bestuurder gewoon simpelweg minder rijervaring hebt, waardoor de kans op schade groter is. Wat vaak wel weer wat prettiger is, is dat de meeste jongeren rond die leeftijd nog thuis wonen en eventueel wat hulp van hun ouders kunnen krijgen. Is dit bij jou niet het geval? Misschien is het dan een goede tip om wat vaker de stofzuiger te pakken of de vaatwasser uit te ruimen.

Pin It on Pinterest