De auto is het meest voorkomende vervoersmiddel. Welke auto je kiest hangt van jezelf af. Wil je een stoere bak zoals een Range Rover of vind je een klein auto zoals een mini ook goed. In elke auto zitten ruiten. De ruiten die kun je een bepaalde procentuele hoeveelheid tinten. Zo kun je bijvoorbeeld ruiten nemen die vijftig procent getint zijn, maar kun je ook ruiten nemen die vijf procent getint zijn. In deze blog vind je meer informatie over getinte autoruiten. 

Voordelen getinte autoruiten

Bij alle auto’s kun je autoruiten tinten. Ze zorgen voor een stijlvolle uitstraling van je auto. Of je nu een Mercedes rijdt of een Suzuki Alto, het geeft je auto stijl. De ruiten zien er niet alleen stijlvol uit, maar heeft ook nog praktische voordelen. Zo geeft het je meer comfort, omdat het het zonlicht tegenhoudt. Niks zo vervelend als de zon die fel in je ogen schijnt. Daarnaast geeft het je ook meer privacy. Van buitenaf kunnen ze niet zomaar meer je auto in kijken. Ideaal om even een dutje te doen met je mond open als passagier. Als laatste geeft het je ook meer veiligheid. De getinte autoruiten beschermen tegen de felle zon. Zo wordt je nooit meer overvallen door plotselinge zonnestralen.

Soorten getinte autoruiten

Je kunt uit verschillende soorten getinte autoruiten kiezen. Dit kun je doen op basis van procenten. De autoruiten kun je kiezen in onder andere 5, 20, 35 en 50 procent. Als je kiest voor 5 procent dan zijn je ruiten het donkerst. Het wordt meestal toegepast bij bedrijfsauto’s en bij particulieren die geen inkijk willen. Ook wordt het veel gekozen onder de jongeren, omdat het je auto een stoere uitstraling geeft. De 20 procent tint wordt het meest gekozen voor particuliere auto’s. Het heeft een chique uitstraling waardoor je auto net dat beetje meer klasse heeft. Vervolgens is er de 35 procent tint. Deze tint wordt vooral gebruikt als je je auto een deftige uitstraling wilt geven. Als laatste kun je kiezen voor de 50 procent getinte autoruiten. In deze vorm kun je gemakkelijk door de ruiten heen kijken waardoor alles goed zichtbaar is buiten, maar ook iedereen naar binnen kan kijken. 

Pin It on Pinterest