We nemen in deze tekst met jou door of het mogelijk is om op een trekker te rijden zonder rijbewijs. In Nederland rijden niet heel veel mensen op een trekker, maar mensen die uit een agrarische familie / gebied komen hebben er vaak wel mee te maken. Het is goed om te weten hoe het precies zit, zeker wanneer jij zelf trekker zou willen rijden, bijvoorbeeld omdat je ook in de agrarische sector wilt werken. Dan is het goed om te weten hoe het ervoor staat.

Rijden op een trekker

Om op een trekker te mogen rijden, is het noodzakelijk dat je een juist rijbewijs hebt. Het is mogelijk om vanaf 16 jaar op een trekker te rijden, dan moet je een rijbewijs halen voor jeugdigen. Vanaf je 18e mag je een autorijbewijs halen en op dat moment krijg je er ook direct een rijbewijs voor de trekker bij, dit noemen wij het T-rijbewijs. Wanneer je met een trekker niet op de openbare weg rijdt, dan heb je geen rijbewijs nodig. Wat niet onder de openbare wegvalt is bijvoorbeeld het erf van de boer. Toch is het wel aan te raden om een trekkerrijbewijs te halen, omdat je op deze manier veel beter kunt rijden. Zo kunnen er ook problemen voorkomen worden. 

De juiste banden en velgen 

Er gelden andere regels voor trekkerbanden en de velgen hierop. Zo moet het profiel van de trekkerbanden bijzonder diep zijn, dit omdat het natuurlijk banden zijn die door losse grond gaan en op deze manier hun grip moeten kunnen houden. De velgen bieden bescherming aan de banden. Wanneer je meer wilt weten over de laatste trends op het gebied van deze zaken, dan raden we jou aan om te kijken op www.vlukon.nl. Op deze site vind je een mooi overzicht van de verschillende producten die bij landbouwvoertuigen horen.

Blijf onze site volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de verschillende ideeën over hoe je het beste kunt rijden en wat je daar allemaal voor kunt gebruiken.

Pin It on Pinterest