Voor het laden en lossen van bijvoorbeeld graafmachines, auto’s en rolstoelen kun je tegenwoordig simpelweg niet zonder oprijplaten. Oprijplaten heb je in heel erg vele verschillende soorten en maten. Zeker de oprijplaten van aluminium zijn zeer de moeite waard. Deze oprijplaten lijken bijkans onverwoestbaar. Zeker wat betreft het draagvermogen is er veel verschil tussen de verschillende oprijplaten. Zo kun je een oprijplaat aanschaffen van 350 kilogram maar zeker ook een plaat met een draagvermogen van meer dan 25.000 kilogram.

Met sterk verschillende laadvermogens

Er zijn tal van verschillende soorten oprijplaten voor jou beschikbaar. Zo is er een type ‘heavy duty’, heb je inklapbare oprijplaten, platen met een oprijklep en heb je ook mobiele uitvoeringen. Je kunt kiezen voor loopplaten en brugplaten en er zijn ook zogenaamde overrijbruggen beschikbaar. Ook een bekende oprijplaat is de oprijbok. Steeds kun je kiezen voor deze oprijplaten met sterk verschillende laadvermogens. Ook wat betreft hoogteverschil kun je jouw eigen keuze maken. Zo heb je oprijplaten met een hoogteverschil van 0-500 millimeter maar ook van 1200-1500 millimeter. Wat betreft oprijplaten heb je in elk geval altijd heel erg veel te kiezen.

Oprijplaten zijn onmisbaar voor laden en lossen van voertuigen

Oprijplaten heb je nodig voor het laden en lossen van lichtere voertuigen en voor zwaardere voertuigen. Een van de meest gebruikte oprijplaten zijn die met een draagvermogen tussen de 800 en 2800 kilogram. Je kunt daarbij kiezen voor de standaard uitvoering, voor een inklapbare versie, voor lichtgewicht en voor supergrip. Deze platen heb je vanaf één meter lang. Deze oprijplaten zijn zeker geschikt voor het laden van een motor, auto en zeker een rolstoel in een aanhangwagen of een bestelbus. In dat geval zijn de uitvoeringen van aluminium met laadbruggen met gelaste rijvlakken erg aantrekkelijk. Kies je voor uitvoeringen van aluminium, dan kies je voor lichtere oprijplaten en platen die gemakkelijk te reinigen zijn. Ook passen de meeste van deze platen perfect in de slede van een aanhangwagen. En zo is één ding zeker; als je kiest voor rijplaten dan heb je gewoon ontzettend veel te kiezen. Verdiep je dus goed in de materie voor je een keuze maakt.

Pin It on Pinterest