Het is handig om te weten wat een waterontharder precies is om daarna pas te gaan kijken welke waterontharders er eigenlijk zijn. Dat lijkt ons een logische benadering van dit vraagstuk. In principe is een waterontharder een apparaat dat ervoor zorgt dat kalkaanslag zich niet zo gemakkelijk vormt in je woning. Het apparaat haalt namelijk de kalk uit het water of zorgt ervoor dat de kalk in het water opgelost blijft zitten en zich niet vormt als een laag kalkaanslag. Er zijn allerlei nadelen verbonden aan kalkaanslag in je woning. Dit nemen we met je door. 

Voordelen van een waterontharder 

Wanneer je een waterontharder aanschaft is het erg gemakkelijk om te profiteren van een huis zonder kalkaanslag. Het is erg vervelend wanneer de aanslag in allerlei apparaten gaat zitten zoals de wasmachine. Dergelijke apparaten waar water doorheen stroomt, gaan minder goed presteren en op een gegeven moment ook veel sneller stuk. Je kunt dit voorkomen door een waterontharder aan te schaffen. Zo heeft kalkaanslag geen kans meer.

Waterontharder met zout

Veel gebruikte waterontharder is een ionische waterontharder en daar zitten zoutreservoir in. Dit apparaat zorgt ervoor dat kalk uit het water gehaald wordt. Met dit apparaat komt ook een risico: het zout kan in het milieu terecht komen en zorgen voor verzilting. Bij dit laatste proces wordt de bodem en het zoete water zouter waardoor het niet meer geschikt is als drinkwater. Wij raden het af om gebruik te maken van deze waterontharder.

Waterontharder met magnetische straling

Wanneer je gebruik maakt van een waterontharder met magnetische straling, dan zul je zien dat dit erg goed werkt. Daarbij komt er dus geen zout in het milieu, want daar wordt niet mee gewerkt bij dit type waterontharder. 

De waterontharder met magnetische straling zorgt ervoor dat kalk in het water opgelost blijft zitten en zich niet gaat gedragen als kalkaanslag. Daarbij is dit type waterontharder erg goedkoop in vergelijking met de veel duurdere waterontharder met zout, dus het is de eerste keuze voor een huishouden. 

Pin It on Pinterest