Wil je veilig op pad met de aanhanger? Er zijn veel situaties waarin een aanhanger ontzettend handig kan zijn! Om te beginnen wil je als autoliefhebber natuurlijk niet dat je auto vies wordt. Daarom is het soms handig om materiaal met de aanhanger te vervoeren. Bovendien is de ruimte in je auto ook beperkt. Het is lastig om meerdere meubels in je auto te vervoeren, tenzij dat je een wel erg grote auto hebt. We komen er dus niet onderuit om zo nu en dan met de aanhanger te moeten rijden. Hoe zorg je echter dat je veilig op pad kunt met de aanhanger? Daarvoor hebben we een aantal zeer handige tips! Met behulp van deze tips weet jij zeker dat je zonder zorgen de weg op kunt met je aanhanger.

Neuswielen verbeteren de veiligheid als de aanhanger afgekoppeld is

Ook in afgekoppelde toestand is het belangrijk dat je de aanhanger veilig kunt verplaatsen. Daarom zijn de meeste aanhangers voorzien van neuswielen. Heb jij een aanhanger waar geen neuswielen te bekennen zijn? Dan kun je los een neuswiel bestellen om aan je aanhanger te bevestigen. Zo zal jouw aanhanger voortaan eenvoudiger te verplaatsen zijn. Het is een goed idee om even te controleren hoe jij je aanhanger veiliger kunt maken op deze manier. Op het internet zijn instructies te vinden van hoe je neuswielen kunt monteren. Dat hoeft overigens niet moeilijk te zijn.

Een goed werkende aanhanger

Neuswielen kunnen dus aan te raden zijn, maar het is ook in alle andere opzichten belangrijk dat je aanhanger naar behoren werkt. Daarom is het essentieel om de lichten van de aanhanger te controleren voordat je gaat rijden. Controleer zowel de remlichten als de knipperlichten. Zorg er ook altijd voor dat de aanhanger goed vastzit. Wanneer je dit allemaal goed gecontroleerd hebt, dan weet je dat je zonder zorgen de weg op kunt. Ga wel altijd even na of je auto ook in staat is om de aanhangwagen te trekken. Wanneer je een kleine auto hebt, mag de aanhangwagen niet te zwaar zijn. Bovendien heb je een BE-rijbewijs nodig als je een zware aanhanger wilt trekken.

Pin It on Pinterest