Een scooter kopen is spannend. Of dit nu je eerste of je vijfde is, je wil er verzekerd van zijn dat je de juiste koopt. Er zijn veel dingen waar je misschien aan moet denken bij een scooter kopen. Om dit wat makkelijker te maken voor je, hebben wij het hier voor je op een rijtje gezet. 

Schade en ongelukken

Één van de dingen waar je het beste op dient te letten, is het verleden van de scooter. Met het verleden hebben we het dan vooral over schade en ongelukken die hebben plaatsgevonden. Sommige mensen hebben dit op een provisorische manier geprobeerd weg te werken, en kan je een hoop kopzorgen opleveren in de toekomst bij het scooter kopen. Kijk even bij de motor van de scooter en maak eventueel een proefrondje. Ook roestvorming (in het specifiek bij de remschijven) is iets om op te letten bij het scooter kopen. 

Verzekering

Soms kun je gegevens opvragen bij de verzekering over de scooter. Noteer het kenteken en kijk hier naar bij het scooter kopen. Het is ook raadzaam om goed te controleren of de gegevens op het kentekenbewijs overeenkomen met de scooter zelf. 

Rijden

Als je je proefrondje maakt, is het goed om op een aantal dingen te letten. Zo ook op het optrekken van de scooter. Als de scooter in goede staat is, trekt hij in één keer op naar de topsnelheid. Wanneer dit niet gebeurt, maar hij hapert op een bepaald snelheid, is dit een slecht teken en moet je oppassen met de scooter kopen. Ook moet je even kijken naar de uitlaat. Als de uitlaat warm is als je aankomt, betekent dit dat de scooter is warm gereden. Dan kan er mogelijk iets aan de hand zijn en is het handig om af te zien van de scooter kopen. 

Kilometerstand 

Je moet ook goed kijken naar de kilometerstand. De meeste scooters rijden ongeveer 1000-4000 kilometer per jaar. Als de scooter al redelijk oud is, maar nog niet veel op de teller heeft staan, kan dit betekenen dat de teller is teruggedraaid. Wederom een reden om af te zien van de scooter kopen dus.

Pin It on Pinterest